Toestemming voor het gebruik van cookies

Door op “Accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie.

Nieuws

Terug naar overzicht

Eerste grootzakelijke afnemer Hogeschool Inholland sluit aan op Warmtenet Delft

Warmtenet Delft heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: naast de woningcorporaties sluit nu ook de eerste grootzakelijke verbruiker aan. Hogeschool Inholland is na de oorspronkelijke woningcorporaties de eerste die warmte krijgt via het innovatieve warmtenet. Dit markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van de duurzame warmtevoorziening in Delft.

Warmtenet breidt verder uit

Het Warmtenet Delft is ontwikkeld om de komende jaren6.000 huurwoningen van woningcorporaties Woonbron, Vidomes, Stedelink en DUWO van betaalbare en duurzame warmte te voorzien. In de wijken Voorhof en Buitenhof kunnen daarnaast nog duizenden woningen worden aangesloten. De aansluiting van Hogeschool Inholland laat zien dat het warmtenet klaar is voor bredere toepassing en dat ook grootzakelijke verbruikers de overstap maken naar duurzame warmte.

 

Betaalbare warmte voor iedereen

De samenwerking tussen NetVerder, InWarmte, Geothermie Delft en de betrokken woningcorporaties is gebaseerd op heldere afspraken over de betaalbaarheid en duurzaamheid van de warmte. Voor grootzakelijke afnemers, zoals Hogeschool Inholland, biedt het warmtenet niet alleen milieuwinst maar ook een stabiel en voorspelbaar kostenmodel.

 

Reinoud Hilhorst (projectontwikkelaar InWarmte):"Het is logisch dat naast de oorspronkelijke woningcorporaties ook grootzakelijke partijen als Inholland de overstap maken. In deze volgende fase realiseert Warmtenet Delft de stap ook voor andere partijen. Dit onderschrijft dat het warmtenet een schaalbaar en toekomstbestendig alternatief is voor gasgestookte verwarmingssystemen."

 

Een duurzaam alternatief

Het warmtenet, dat wordt beheerd door NetVerder, maakt straks gebruik van aardwarmte uit de ondergrond van Delft. De aardwarmte word geleverd door Geothermie Delft (GTD) en levert straks ook warmte aan de campus van TU Delft via het daar bestaande warmtenet. Tijdens piekmomenten kan het systeem worden ondersteund door aanvullende warmtebronnen.

 

Een stap dichter bij een klimaatneutraal Delft

Met de aansluiting van Hogeschool Inholland wordt een belangrijke stap gezet in de warmtetransitie van Delft. Het warmtenet is ontworpen met voldoende capaciteit om in de toekomst nog meer woningen, bedrijven en instellingen aan te sluiten.

 

Over Warmtenet Delft

Warmtenet Delft is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Delft, woningcorporaties DUWO, Stedelink, Vidomes en Woonbron en aanbieders NetVerder, InWarmte en Geothermie Delft B.V. Het warmtenet maakt gebruik van duurzame warmte uit een aardwarmtebron. Het project biedt een betrouwbaar, betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief voor traditione leverwarmingssystemen, en draagt bij aan de ambitie van Delft om in 2050klimaatneutraal te zijn.

 

Voor meer informatie:

www.delftdoetduurzaam.nl/warmtenet